Fiske

Du behöver inte något fiskekort för att fiska på Gålö, saknar du utrustning finns det att köpa i receptionen.

Vi säljer även metmask.

Det nappar ofta bra. Storgäddan, gös och strömming fiskas med fördel under vår och försommar. Abborren går grunt mitt under sommaren och kan metas från bryggor och stränder. Den lite mindre gäddan är vanligast under sommaren. Stockholms skärgård har också rykte om sig av att vara ett av världens bästa gäddvatten. Under höst och vår är det gott om stor havsöring. Havsöringen, som hör till den kalla årstiden, är sportfiskarens högvilt.

Havsöring

Det finns både vild och odlad havsöring i Stockholm skärgård. År 2012 utsattes över 100 000 öringar i Stockholm län Havsöringen leker i bäckar och åar längs ­kusten. Öringstammen är stationär och stannar mest i sitt närområde.

Under våren går havsöringen in landnära längs skärgårdens öar, sund och stränder där den äter småfisk och tångräkor. Framåt maj-juni går havsöringen ut och äter i strömmings­stimmen på de större fjärdarna och då växer fisken till sig. Under vintern har havsöringen fullt upp med att hålla kylan stången och det går åt mycket energi till att bara överleva.